دسته‌ها
دسته بندی نشده

مسجد جامع

مسجد جامع

مسجد جامع سنندج (مسجد دارالاحسان) سنندج یکی از زیباترین شهرهای غرب کشور است. این شهر نیز همانند بسیاری از شهرهای دیگر آن منطقه دارای دو بافت مدرن و سنتی است. مسجد جامع سنندج یا همان مسجد دارالاحسان یکی از باشکوه ترین نمونه های معماری ایرانی – اسلامی دوره قاجار است که در بافت سنتی سنندج قرار دارد. مسجد جامع سنندج یا همان مسجد دارالاحسان یکی از با شکوه ترین بناهای اسلامی استان کردستان است که در قلب شهر سنندج و در بافت تاریخی آن احداث شده است. این مسجد تاریخی، یکی از نمونه های برجسته معماری دوره قاجار است که دستور ساخت آن توسط حاکم وقت سنندج صادر شده است. این مسجد در ضلع شمالی خیابان امام خمینی سنندج قرار دارد.

Previous slide
Next slide

این مسجد توسط حاکم وقت سنندج در آن زمان یعنی فردی به نام “امان الله خان اردلان” و با نظارت مستقیم فتحعلیشاه قاجار ساخته شده است.
بر اساس کتیبه های یافت شده در این محل، تاریخ ساخت مسجد بین سال های ۱۲۲۶ تا ۱۲۳۲ هجری قمری می باشد. این مسجد در بافت تاریخی شهر و در نزدیکی آثار ارزشمند دیگری همچون بازار تاریخی سنندج قرار دارد. به نظر می رسد که قبل از ساخت مسجد در آن دوران، مطالعات مکانیابی خوبی صورت گرفته است، چرا که این مسجد در مکان بلندتری نسبت باقی بافت شهر قرار گرفته است و گلدسته های آن تقریبا از تمام نقاط شهر پیداست.
از ویژگی های بارز ساخت این مسجد، استفاده کردن از بهترین مصالح ساختمانی در ساخت آن و تزئیناتی زیبا همچون کاشی کاری های برجسته آن است که علاوه بر نقش تزئینی، نقش عایق رطوبت را نیز ایفا می کند.

کلیه حقوق این پرتال برای

معاونت فرهنگی و امور اجتماعی

شهرداری سنندج محفوظ است.

طراحی: معاونت فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری سنندج، واحد انفورماتیک

دسته‌ها
دسته بندی نشده

امارت آصف

عمارت آصف

عمارت آصف (خانه کرد موزه مردم شناسی)
این موزه در عمارت آصف دایر گردیده و یکی از بزرگ‌ترین عمارت‌های اعیانی شهر سنندج است که دارای ارزش‌های ویژه معماری از لحاظ آجرکاری و گچبری و ارسی‌سازی است. بنای اولیه این عمارت مربوط به دوره صفویه بوده و در دوره‌های قاجار و پهلوی تکمیل‌تر شده است.ساختمان دارای چهارحیاط است:
حیاط اصلی (بیرونی)
• حیاط مطبخ
حیاط اندرونی
• حیاط مستخدمین


براساس نقل قو لهای مختلف احداث بنای اصلی عمارت آصف که شامل تالار تشریفات است به دوران صفویه باز می‌گردد که دردوره‌های بعدی بویژه دردوران قاجاریه و پهلوی بتدریج بخش‌هایی به آن افزوده شده است.
سردر ورودی بنا با نمای آجری که به شکل نیم هشتی است بر اساس سبک باروک ایرانی ساخته شده است.تالار تشریفات و ایوان ستون دار با اروسی پُرکار آن از بخش‌های بسیار زیبای بنا محسوب می‌شود.
عمارت دارای یک رشته قنات است که اکنون آب آب نمای مقابل تالار از آن تامین می‌شود. بنا شامل تزئینات معماری همانند گچبری، آینه کاری و کار چوب است. همچنین سیستم آبرسانی این عمارت که از آب جاری و قنات می‌باشد رهاسازی و احیا شده است.
در قسمت جنوبی و در ابتدای ورود به عمارت و مسیر دالان منتهی به حیاط مرکزی دری به سمت راست باز می‌شود که درگذشته حیاط مستخدمین بوده و با توجه به اینکه بخش‌های مختلف این قسمت به کلی تخریب شده و هیچ آثار و شواهدی از گذشته به جای نمانده بود، با مسقف نمودن بخش عمده‌ای از این فضا به وسیله گنبدهای آجری و احیا نمودن حوض اصلی و ساخت رواق در اطراف آن، این قسمت ویژه نگارخانه اختصاص یافته است.

 

کلیه حقوق این پرتال برای

معاونت فرهنگی و امور اجتماعی

شهرداری سنندج محفوظ است.

طراحی: معاونت فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری سنندج، واحد انفورماتیک