شهر خلاق

برای ثبت شهر سنندج در این شبکه حداقل از سال 2017 تلاشهایی در جریان بود و یک تیم با سرپرستی دکتر اسعد اردلان فعال فرهنگی و استاد دانشگاه و دیپلمات بازنشسته وزرات خارجه در جریان بود و مطالعاتی در این خصوص انجام گرفت. در سال 98 کار مطالعاتی این پروژه با همکاری چند تن از پژوهشگران حوزه های مختلف کلید خورد و اوایل سال 2019 با انتشار فراخوان در ماه آوریل تلاشها به صورت مداوم و تیمی درآمد. با تشکیل دبیرخانه و تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان و حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی، زمینه ی حمایت جدی تر از این طرح فراهم گردید. به پیشنهاد اعضاء و حمایت شهردار سنندج، دکتر اردلان به عنوان رابط طرح(focal point) انتخاب و کار به صورت جدی تر پیش رفت. اکنون زمان آن بود که دیگر بازیگران و ذینفعان که یونسکو بر روی مشارکت جدی آنان در انجام پروژه تاکید داشت، وارد کار شوند.
مراحل
ثبت
بر اساس راهنمای فراخوان و فرم درخواست که بالغ بر دهها صفحه به زبان انگلیسی و حاوی نکات دقیق و ظریفی بود، کمیته های اجرائی و مشورتی متشکل از موزیسین ها، هنرمندان، اساتید دانشگاه، نهادهای مدنی و تخصصی و موسسات آموزش تشکیل شد.
همچنین دستگاههای ذیربط که پیشتر حمایت آنها از طریق مصوبه شورای برنامه ریزی استان و توسط استاندار الزامی شده بود، در کمیته ها متشکل گردیدند و کمیته اجرائی کار خود را برای تکمیل پروژه آغاز نمود. کار شبانه روزی و دقیق و علمی نیاز بود تا در مدت زمان اندک باقی مانده، فرمها تکمیل و پیوستها نیز آماده شوند. همکاری دانشگاه کردستان و شورای عالی موسیقی در این زمینه لازم بود.
تعداد کسانی که در این پروژه چه به صورت تمام وقت و چه به صورت از راه دور و مشورتی و حمایتی و نیز در دستگاههای اجرائی با این پروژه همکاری کردند، بالغ بر یکصد نفر است که در این جا مجال ذکر نام همه آنان نیست؛ اما در وهله اول علاوه بر شهردار و استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی که بدون وقفه حمایت و همکاری نمودند باید از استاد حمید رضا اردلان، دکتر اسعد اردلان و خانم دکتر مهین گزانی از حامیان اصلی طرح در اینجا یاد کنم.
به علاوه در کمیته اجرائی استاد حمید حاصلی، استاد مهدی احمدی، دکتر احسان مردوخ روحانی، دکتر کیومرث ایراندوست، مهندس محمد فرهادی، دکتر فرزاد حاجی میرزائی، دکتر سرکوت نجفی، استاد جمال احمدی آئین، محمد کریم اسد بیگی و مهندس آرش عنبری همکاری شایسته ای داشتند. در کمیته مشورتی اغلب هنرمندان و اساتید موسیقی و نوازندگان و خوانندگان و صاحبان موسسات آموزشی حضور داشتند.
پس از ماهها تلاش جدی بالاخره پروژه تکمیل، ترجمه و ویرایش و ثبت گردید. پس از چندین ماه بررسی فنی و محتواییِ کارشناسان یونسکو و شهرهای عضو شبکه سرانجام در 31 اکتبر(نهم آبان) در حوزه موسیقی سنندج و در حوزه صنایع دستی بندرعباس جزو 66 شهری بودند که وارد این شبکه شدند و شمار شهرهای خلاق جهان اکنون به 246 می رسید. خبر خوش دیگر این بود که شهر سلیمانیه خواهر خوانده شهر سنندج از کشور عراق و اقلیم کردستان عراق، به عنوان شهرخلاق ادبیات وارد شبکه شده بود.

کلیه حقوق این پرتال برای

سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی

شهرداری سنندج محفوظ است.

طراحی: سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری سنندج، واحد انفورماتیک