Previous slide
Next slide

مراسم هزار دف

استان کردستان، سرزمینی با پیشنه‌ی تاریخی و فرهنگی غنی، که دارای جشن‌ها و مراسم‌ مختلف در ماه‌های سال است. احترام به فرهنگ و تمدن در بین کردستانی‌ها از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار است و مردم این دیار با برگزاری آیین‌های سنتی و قدیمی، اصالت خود را حفظ کرده‌اند و می‌کوشند آیین‌های کهن خود را با مضامین اجتماعی، فرهنگی و دینی با غنای هرچه بیشتر به نسل‌های آینده بسپارند. مشارکت گسترده‌ی  مردم کردستان در جشن‌های ماه مولود پیامبر اسلام در ربیع‌الاول، نشان از ارادت خاص آنها به نبی مکرم اسلام (ص) است.

از حدود 7 ماه قبل کمیته های مختلف تخصصی جهت برگزاری جشنواره ساز "نرمه نای" تشکیل و بعد از برگزاری جلسات مختلف و با همفکری و یاری هنرمندان این عرصه برنامه ریزی های لازم صورت گرفت. پس از آن دعوت نامه ای جهت برگزاری این جشنواره به یونسکو ارسال شد و یونسکو در سطح جهان و به ویژه میان کشورهای عضو شبکه شهرهای خلاق اطلاع رسانی نمود. در ایران نیز هنرمندان عرصه موسیقی در فضای مجازی نسبت به اعلام فراخوان و اطلاع رسانی اقدام نمودند.

نوروز در فرهنگ استان‌های مختلف کشور، جایگاه ویژه‌ و جلوه‌های متفاوتی داشته و هر استانی بر اساس سنت‌های اجدادی خود، برخوردی متفاوت با این عید باستانی دارد؛ استان کردستان نیز به ‌عنوان یکی از استان‌های تاریخی، فرهنگی و با رسم و سنت‌های منحصربه فرد، از دیرباز دارای آیین‌ها و آداب و رسوم خاصی از گذشته تاکنون بوده و در ایام عید نوروز بخشی از این سنت‌ها در میان مردم مانده است.

شش اردیبهشت

روز سنندج
(روژ سنه)

یکی از اقدامات ارزنده در راستای احیای آداب فرهنگ و هنر این دیار، گنجاندن روزی در تقویم به نام روز سنندج بود . برای هویت بخشیدن به محیط شهری و زنده نگه داشتن نام و یاد مشاهیر این شهر، کلیه سازه ­های تبلیغاتی سطح شهر به تصاویر مشاهیر کرد سنندجی آراسته می شود. پس از تایید شش اردیبهشت به نام روز سنندج، جلسات مختلفی در راستای برگزاری این مناسبت مهم فرهنگی _هنری برگزار شده است.

کلیه حقوق این پرتال برای

سازمان فرهنگی، اجتماعی و

ورزشی شهرداری سنندج محفوظ است.

طراحی: واحد انفورماتیک سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری سنندج